2013. június 17., hétfő

Mosdó - mosogató szifon tisztítása

Mosdó /mosogató szifon tisztítása
Az egyik leggyakrabban tisztítandó szifon a mosdó és a mosogató szifon. A fürdőszobában a haj, szappan vagy különféle kozmetikai szerek, míg a konyhában az ételmaradékok okozzák leginkább a dugulást.
mosdó szifon
Ezért, akár eldugult a lefolyó, akár nem, időről időre érdemes a szifont megtisztítani, hogy megelőzzük a bajt.
Szerencsére a folyamat annyira pofonegyszerű, hogy nem kell hozzá duguláselhárító szakembert hívni, mi is meg tudjuk tisztítani.
Előszöris, vegyünk fel egy gumikesztyűt és készítsünk ki egy vödröt, vagy lavórt, amibe a kifolyó víz és szenny ki tud folyni. Tegyük szabaddá a szifon alatti területet és helyezzük a vödröt a szifon alá. Tekerjük le a szifon alját és engedjük le a szennyeződést. Ha kifolyt minden belőle, nyúljunk fel a csőbe és a cső falára tapadt szennyeződést is távolítsuk el. Mossuk meg a szifon alját és tekerjük vissza.
A szifon letekert aljában látni fogjuk a tömítőgyűrűt, erre figyeljünk oda, nehogy kimaradjon, mert akkor szivárogni fog a szifon. Pontosan helyezzük vissza és tekerjük be alaposan. Ezt követően érdemes egy próba folyatást csinálni, engedjük meg a vízcsapot, amíg még a vödör a szifon alatt van. Ha nem szivárog, akkor mindent jól csináltunk.
Az alábbi videóban még a szifont is letekerik, érdemes megnézni.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése